Τετάρτη , 19 Σεπτέμβριος 2018

25ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

Σεπτέμβριος 12, 2018 11:14 Κατηγορία: Editorial A+ / A-

 

POSTER-25o-ESKO

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα τελευταία  χρόνια οι εξελίξεις στην Ογκολογία είναι αλματώδεις και το «Πέρασμα στη νέα Εποχή» θεωρείται πλέον γεγονός. Στις μέρες μας συχνά ασθενείς και ογκολόγοι νοιώθουμε ως δρομείς στον αγώνα να αφομοιώσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης και να τις εφαρμόσουμε καθημερινά. Ωστόσο, παράλληλα με τη συνεχή αύξηση των διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών για κάθε νεόπλασμα πολλαπλασιάζονται και τα διάφορα διλήμματα στην κλινική πράξη.

Κατά τη διάρκεια του 25ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας (25ο ΕΣΚΟ) «Ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης…» θα περιδιαβούμε τα περίπλοκα και δαιδαλώδη μονοπάτια της σύγχρονης ογκολογίας ιχνηλατώντας τις καλύτερες εναλλακτικές διεξόδους από το λαβύρινθο του καρκίνου για κάθε ασθενή μας προσωπικά. Πυξίδα στο ταξίδι μας αυτό θα είναι οι αρχές της εξατομικευμένης ιατρικής (personalized medicine) καθώς και της ιατρικής ακριβείας (precision medicine) στις οποίες θα πρέπει να βασίζεται η σύγχρονη κλινική Ογκολογία.

Ειδικότερα, στην κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) τον Απρίλιο 2019 ξετυλίγοντας το μίτο της Αριάδνης… θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τη βέλτιστη αλληλουχία των διαφόρων θεραπειών για κάθε ασθενή μας, προσβλέποντας στο μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια άριστη ποιότητα ζωής.

Με τις παραπάνω σκέψεις σας περιμένουμε με χαρά στις 18-20 Απριλίου 2019 στην Αθήνα για άλλο ένα ενδιαφέρον και παραγωγικό ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της ΕΟΠΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

 

Ιωάννης Μπουκοβίνας                 Ελένη Τιμοθεάδου                          Νικόλαος Τσουκαλάς

 

 

Σχολιάστε


scroll to top