Log In
30/03/2020

Φεβρουάριος 2020: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2020 και έναρξη 7ου Κύκλου Σπουδών ΕΑΚΟ

Αγαπητοί μας αναγνώστες

Ο μήνας Φεβρουάριος κάθε χρόνο σηματοδοτείται από την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με πολλές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα για τον επετειακό “φόρο τιμής” σε όλους όσους αγωνίζονται να τον νικήσουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου από την Παγκόσμια Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC) και στοχεύει με ένα σύνθημα κάθε χρόνο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού σε Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο με την ανάληψη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, κατά του καρκίνου. Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι «Είμαι και θα το κάνω» και αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ατομικής δράσης, που αναλαμβάνεται τώρα, στο σήμερα για να επηρεάσει το μέλλον.

9,6 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο, ενώ εκτιμάται ότι 3,7 εκ. ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν εάν δράσουμε. Σημειώνεται ότι το οικονομικό κόστος του καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 1,16 τρις δολάρια.

Η ΕΟΠΕ για άλλη μία φορά συμμετείχε στις ανά τον κόσμο εκδηλώσεις διοργανώνοντας Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ανακουφιστική Φροντίδα, Ελλείψεις σε Φάρμακα Χαμηλού Κόστους, Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου στην Ελλάδα» την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00, στην Αίγλη Ζαππείου. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας στη βελτίωση ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και την ανάγκη της συνολικής αντιμετώπισης της νόσου, από τη διάγνωση έως τη φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου.

Η εκδήλωση αυτή εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Χάρτη με τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η ΕΟΠΕ συμμετείχε ενεργά στη διεθνή εκστρατεία για τον έλεγχο του καρκίνου της UICC, η οποία κορυφώνεται με τον επετειακό  εορτασμό των 20 ετών της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου.

Εκτός από την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η ΕΟΠΕ συνέχισε τη σημαντική εκπαιδευτική της δραστηριότητα με τη δυναμική έναρξη του 7ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας για τη διετία 2020-2021 και Διευθυντές Σπουδών τους: Α. Μπούτη, Ι. Σουγκλάκο και Ν. Τσουκαλά.

Ως νέος χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων του 7ου Κύκλου Σπουδών της Ε.ΑΚ.Ο. επιλέχθηκε το αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» στα Προπύλαια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) θέλοντας με το συμβολισμό και τη σημασία του να τονιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας των σεμιναρίων της Ε.ΑΚ.Ο.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και αναμένουμε με χαρά τη δική σας συγγραφική συμβολή στο e-magazine της ΕΟΠΕ, καθώς και τα σχόλια και τις προτάσεις σας για τη βελτίωσή του.

Από τους Παθολόγους Ογκολόγους: Ελένη Γαλάνη και Νικόλαο Τσουκαλά και την Υπεύθυνη Σύνταξης: Ναταλία Χατζηφώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML