Log In
31/03/2017

Νέα Συντονιστική Επιτροπή ΟΝΕΟ-Μήνυμα Συντονιστή

Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκληρώθηκε η θητεία του κου Νίκου Τσουκαλά ως Συντονιστή στην Επιτροπή της ΟΝΕΟ/HeGYO. Μετά από τρία σχεδόν χρόνια δημιουργικής δράσης στην Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων, η σκυτάλη παραδίδεται στον κο Μιχάλη Νικολάου, μέχρι τις επερχόμενεις Εκλογές της Ομάδας,  τον Απρίλιο του 2017.

Ο νέος Συντονιστής, κος Νικολάου, με αίσθημα ευθύνης και τιμής, δεσμεύεται να εργαστεί μεθοδικά και ενεργά, στην κατεύθυνση της συσπείρωσης των Μελών της ΟΝΕΟ, της εξωστρέφειας και της ανυστερόβουλης προώθησης της δημιουργικότητας.

Προτεραιότητα της νέας Συντονιστικής Επιτροπής θα αποτελέσει η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Ομάδας, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη των νέων συναδέλφων με την παροχή ευκαιριών για την ενίσχυση των δεξιότητων, των γνώσεων και της εμπειρίας τους. Η ορθή επαγγελματική καθοδήγηση και εξέλιξη καθώς και η συνεχιζόμενη επιστημονική κατάρτιση των Μελών της, άλλωστε, βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της. Ως εκ τούτου, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξεύρεση νέων τρόπων συνεργασίας και πολύπλευρων δράσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, πάντα με προσήλωση στο σκοπό και τις αξίες της Ομάδας. Σύσσωμη η Συντονιστική Επιτροπή και ο ίδιος ο κος Νικολάου προσδοκούν στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να καταστεί η ΟΝΕΟ, το βήμα των Νεότερων Παθολόγων Ογκολόγων αλλά και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της νέας και της προηγούμενης γενιάς Παθολόγων Ογκολόγων.

Με όπλο τη συλλογική και την ατομική δράση των μελών, δεσμευόμαστε για μια καρποφόρα νέα περίοδο, με υψηλού επιπέδου στόχους. Προσβλέπωντας στην πολύτιμη αρωγή σας σε αυτή την προσπάθεια και παραμένοντας ανοιχτοί στις ιδέες σας προς στην εύρυθμη λειτουργία της ΟΝΕΟ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή  σας.

mixalis

Από το Μιχάλη Νικολάου, Συντονιστή ΟΝΕΟ

Σε δήλωσή του ο κος Νικολάου μεταξύ άλλων τόνισε:

Αποτελεί μία ευκαιρία πρώτης τάξεως να δημιουργήσουμε αξιομνημόνευτα πράγματα. Ποτέ άλλοτε οι νέοι ογκολόγοι δεν είχαν τόσα ευήκοα ώτα δίπλα τους. Η προστιθέμενη αξία των προηγουμένων ετών ανοίγει «πόρτες» που κάποτε ήταν ερμητικά κλειστές. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Η δουλειά πολλών ετών και η μεθοδικότητα ήταν το διαβατήριο.

Φιλόδοξες δράσεις όπως η δημιουργία ενός κλινικού ογκολογικού εργαλείου για κινητά τηλέφωνα (application for smartphones & tablets) σήμερα βρίσκουν ανταπόκριση και θερμούς υποστηρικτές δίνοντας την δυνατότητα της απρόσκοπτης ενημέρωσης, της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας. Η παραγωγή της και σε αγγλόφωνη έκδοση λειτουργεί ως θετικός καταλύτης και ως ο καλύτερος πρεσβευτής της δουλειάς μας στο εξωτερικό.

Ευκαιρίες όπως η συγγραφή και η έκδοση ενός  επιστημονικού συγγράμματος σε περιοδικά εγνωσμένου κύρους ή ακόμη και η ενεργός συμμετοχή σε συνέδρια εθνικά ή διεθνή, είναι λίγες μόνο από τις δράσεις. Η ΟΝΕΟ σήμερα αποτελεί μία από τις πιο ενεργές επιστημονικές ομάδες στον χώρο της ιατρικής και αυτό το χρωστάμε σε όλους μας. Σε όλους εμάς που βάλαμε τις «ηδονές τις ζωής» σε δεύτερη μοίρα, που ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση και δεν αρνηθήκαμε την πρόσκληση.

Θα ήθελα να παρακαλέσω και αυτούς που μέχρι σήμερα έβλεπαν με σκωπτική ματιά την ΟΝΕΟ να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους και να αγωνιστούνε μαζί μας. Στόχος του συντονιστικού είναι η καθολική συμμετοχή των νέων ογκολόγων χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και προς αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε. Οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας είναι διαρκώς αυξανόμενες ασφυκτιώντας σε ένα εξαιρετικά στενό οικονομικό περιβάλλον. Στο ραντεβού αυτό με την ιστορία πρέπει να είμαστε όλοι.

Τώρα είναι η ώρα να μοιραστούμε το  νεανικό μας πάθος με τους ανθρώπους που φέρουν τη νόσο.

Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε δίπλα στην πολιτεία.

Τώρα είναι η ώρα της ΟΝΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML