Log In
29/11/2016

Ημερίδα «Ζωή και Καρκίνος», Ερμούπολη Σύρου, Θέατρο Απόλλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ημερίδα «Ζωή και Καρκίνος», Ερμούπολη Σύρου, Θέατρο Απόλλων

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

photo-2Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, μετά από πολύχρονη και αδιάλειπτη λειτουργία με μοναδικό σκοπό την προστασία της υγείας όλων των πολιτών, χωρίς μόνιμα έσοδα, παρ’ όλη την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα μας, σε συνεργασία με την ογκολογική μονάδα του Γεν. Νοσ. Πατρών διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Ζωή και Καρκίνος». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων.

Στόχος της διοργάνωσης της ημερίδας στη Σύρο ήταν η διαρκής ανανεωμένη παροχή επιστημονικής γνώσης σχετικά με τον καρκίνο και η επιμόρφωση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων από ειδικούς επιστήμονες, με δεδομένο το γεγονός ότι  το νησί δεν διαθέτει Παθολόγο-Ογκολόγο και καθημερινά οι Επιστήμονες Υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν ογκολογικά περιστατικά και ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής υποστήριξης.

Στην ημερίδα  συμμετείχαν Έλληνες ειδικοί απ όλη την Ελλάδα και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του νησιού όπου μέσα από έναν επικοδομητικό διάλογο ανεδείχθει για ακόμα μια φορά η σημασία της αγαστής συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων ώστε ο ασθενής με καρκίνο να απολαμβάνει τη βέλτιστη αντιμετώπιση.

Επιστημονικά υπεύθυνη ήταν η κυρία Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ στην Ογκολογική Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών – Διδάκτωρ ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, που δήλωσε τα εξής:

photo-4Η ημερίδα μας, εδώ στο ιστορικό νησί της Σύρου, στους αγωνιστές στο διηνεκές νησιώτες μας, στο περήφανο Αιγαίο είναι η απάντηση στην απραξία και την τάση αποστασιοποίησης από τα κοινά προβλήματα του τόπου. Αισθανόμαστε  πως μπορούμε πραγματικά να συμβάλλουμε σε μια  ουσιαστική αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών μας, και συγκεκριμένα στη διατήρηση και προφύλαξη της πολύτιμης υγείας τους. Δεν επιθυμούμε να μένουμε απλοί παρατηρητές, διεκδικούμε να είμαστε συμπορευτές τους στις δυσκολίες και αρωγοί στην αντιμετώπιση τουλάχιστον θεμάτων που αφορούν στην υγεία τους.

 Η Ημερίδα  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ ) και του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O) και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου-Ανδρου κκ Δωρόθεος Β και ο Διονύσης Σαββόπουλος που μας άφησε μια γλυκιά γεύση από αγαπημένες μελωδίες σαν μήνυμα αισιοδοξίας.

 

 

photo-10

photo-6

photo-5photo-11new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML