Log In
20/03/2020

Επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Big data – Ψηφιακή επανάσταση: Νεωτερισμός στην έρευνα ή νέα ισχυρά όπλα στην αντιμετώπιση του καρκίνου;»

Την τελευταία εικοσαετία σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στην επιβίωση του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς σήμερα ζουν περισσότερο και ορισμένοι καρκίνοι όπως ο καρκίνος του μαστού αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά χρόνιας νόσου. Συνδυασμός διαφόρων παραγόντων όπως η πρόγνωση, πρωτογενής ή δευτερογενής με προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι αλλά και η ραγδαία εξέλιξη νέων και αποτελεσματικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, συμβάλλουν σημαντικά στην πρώιμη διάγνωση και την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα την παράταση της επιβίωσης και τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβιούντων.

Η πραγματική επανάσταση στην ψηφιακή τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η συσσώρευση γνώσης και η σχετικά εύκολη πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των πληροφοριών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις καλύτερης κατανόησης της βιολογίας των όγκων και της εξατομικευμένης αντιμετώπισης, με σκοπό την τελική άσκηση της ογκολογίας ακριβείας, που ίσως αποτελέσει το μέλλον.

Μετά τις επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, οργανώσαμε και την φετινή μας συνάντηση, στις 6 – 7 Μαρτίου 2020 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, που μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας και με τους νεότερους συναδέλφους και μέλλοντες γιατρούς, ελπίζοντας ότι με την ενεργό και «ζωντανή» συμμετοχή προσεγγίσαμε και κατανοήσαμε καλύτερα την σύγχρονη πραγματικότητα.

Μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την εμπειρία μας πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε στην ευαισθητοποίηση και την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου και των καρκινοπαθών από τη νέα γενιά των γιατρών.
Πεποίθηση μας είναι που τόσο ο σκοπός αλλά τόσο και ο στόχος, επετεύχθη και για αυτό τον λόγο ευελπιστούμε και σε ανάλογες μελλοντικές προσπάθειες.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής,
Χρήστος Πανόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML