Log In
20/02/2017

Δελτίο Τύπου 5η Ετήσια Ημερίδα Ογκολογίας Στόματος

Εκατόν είκοσι «ευαισθητοποιημένοι» οδοντίατροι, Ιατροί ΩΛΡ και Ογκολόγοι και εκπρόσωποι των Συλλόγω ν Ασθενών Κ.Ε.Φ.Ι. και Αλμα Ζωής παρακολούθησαν την 5η Ημερίδα Ογκολογίας Στόματος.

EIKONA 1 NICOLATOU

Η συμβολή του Οδοντιάτρου στην πρώϊμη διάγνωση του καρκίνου του στόματος και τα 6 Βήματα Εξέτασης-oraloncology.gr, η βλεννογονίτιδα και οι οδηγίες προς ασθενείς, η ξηροστομία, η δυσφαγία, η πρόληψη της τερηδόνα της ακτινοθεραπείας, οι βιολογικές θεραπείες, οι ανοσοθεραπείες και η συμβολή του οδοντιάτρου ήταν κεντρικά θέματα της Ημερίδας.

Ειδικά για τη βλεννογονίτιδα: http://www.mascc.org/mucositis

έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του MASCC.org τα έντυπα και οι οδηγίες προς τους ασθενείς, όπως έχουν σχεδιαστεί, με τη συμβολή και των μελών της ΕΕΟΣ, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη βλεννογονίτιδα, Lalla et al Cancer 2015

EIKONA 2 NICOLATOU

Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα έντυπα προς τους ασθενείς σχετικά με τη φροντίδα του στόματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ακτινοθεραπεία και χημειοακτινοθεραπεία. Τα έντυπα αυτά έχουν μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα, με τη συμβολή των μελών της Εταιρείας Ογκολογίας Στόματος-ΕΕΟΣ και της Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου-ΕΕΚΚΕΤ και θα αναρτηθούν σύντομα στις σχετικές ιστοσελίδες.

Η οστεονέκρωση των γνάθων σε ασθενείς που λαμβάνουν σχετικά φάρμακα παρουσιάστηκε σε διαδραστική συνεδρία, με ενδιαφέρουσα συζήτηση και ερωτήσεις από τους οδοντιάτρους, τους ιατρούς και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών.

EIKONA 3 NICOLATOU

Από την Ο. Νικολάτου – Γαλίτη Στοματολόγο, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML