Log In
02/07/2016

Απολογισμός 3ου Συνεδρίου της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ (ΕΔΕΜΣΕΘ)

Με θέμα: Στοχευμένες θεραπείες σε συμπαγείς αιματολογικές κακοήθειες και σε ψυχιατρικές παθήσεις. 6-7 Μαΐου 2016, ξενοδοχείο Elite City , Καλαμάτα

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλέον των 250 θεραπευτών υγείας διεξήχθη το 3ο Συνέδριο της ΕΔΕΜΣΕΘ με την ως άνω θεματολογία.

Στα προηγούμενα συνέδριά μας  πραγματευτήκαμε τις στοχευμένες θεραπείες στις αιματολογικές-καρδιολογικές παθήσεις αλλά και στις συμπαγείς κακοήθειες.

Στο φετινό συνέδριό μας αναφερθήκαμε στις στοχευμένες θεραπείες στις μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές με βάση τη Μοριακή Γενετική και Φαρμακογενετική προσέγγιση καθώς επίσης και στις νέες εξελίξεις που επιτεύχθηκαν στις στοχευμένες θεραπείες στους συμπαγείς όγκους και στις αιματολογικές κακοήθειες.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής J.P. Armand (τ. Πρόεδρος των Ευρωπαίων Ογκολόγων) από το Ινστιτούτο Gustave Roussy των Παρισίων, ο οποίος στην εναρκτήρια τελετή θα μιλήσει με θέμα «Phase 1, a critical moment for drug development in Precision Medicine». Οι Καθηγητές Ψυχιατρικής  του ΕΚΠΑ κ.κ Στεφανής Ν. και Δικαίος Δ.  οι οποίοι αποκρυπτογράφησαν τις νέες ανακαλύψεις στις στοχευμένες θεραπείες στις μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές με βάση την Μοριακή-Γενετική και Φαρμακογενετική προσέγγιση.

Ακόμη, παρευρέθησαν οι Νέοι Ογκολόγοι από τη Βουλγαρία με την Πρόεδρό τους κα. Rosita Krasteva  οι οποίοι αναφέρθηκαν στη Βουλγαρική εμπειρία στη διάγνωση-θεραπεία των συμπαγών κακοηθειών. Ο Ιατρικός Διευθυντής της Genoma κ. Vuk Devrnja από την Ελβετία μίλησε με θέμα : «The role of advanced NGS platform genetic laboratory in everyday clinical practice».

Τέλος, ο Καθηγητής Φαρμακολογίας-Κλινικής Ογκολογίας τ. Πρόεδρος της EORTC-Lung Group, τ. Διευθυντής National Cancer Institute από το Πανεπιστήμιο Georgetown της Washington, κ. Giuseppe Giaccone έκλεισε το Συνέδριο με θέμα της ομιλίας του: «Novel treatments in lung cancer».

Φαίνεται ότι η αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας φανερώνει πολλά μονοπάτια που εμπλέκονται στην παθογένεια διαφόρων παθήσεων. Η στόχευση αυτών των μονοπατιών βάσει του μοριακού-γενετικού-φαρμακογενετικού profile του κάθε ασθενούς οδηγεί σε βελτιωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις με σκοπό τη χρονιότητα αλλά και την ίαση σε συμπαγείς-αιματολογικές κακοήθειες αλλά και σε μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές.

Ευχαριστούμε το Δ.Σ της ΕΟΠΕ για την αιγίδα την οποία μας χορήγησε.

Σας επισυνάπτουμε  μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Συνέδριο με την παράκληση να δημοσιευθούν στο site ή στο περιοδικό της ΕΟΠΕ.

DSC00147DSC09888

DSC09885

DSC09921

 

 

 

 

DSC09929

DSC09965

DSC00152

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Φ. Σαμέλης

Παθολόγος- Ογκολόγος
Πρόεδρος ΕΔΕΜΣΕΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML