Log In
08/03/2018

Δράσεις της ΕΟΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

 

Screenshot_2

Η ΕΟΠΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου)  διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις ώστε να φτάσουν με άμεσο τρόπο στο κοινό επίσημες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες  για την πρόληψη του καρκίνου.

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού και Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής και Άσκησης (Δημαρχείο  Περιστερίου) με την συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Φίλων Ιατρών «ΚΕΦΙ Αθηνών» και την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-HELLAS). Οι Παθολόγοι – Ογκολόγοι, κκ. Νικολάου και Σταματοπούλου και η κα Ντρουφάκου και Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, κκ. Χρέμου και Μαντζουράτου μίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού  για θέματα που αφορούν στο ρόλο της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας, της άσκησης και του ισορροπημένου τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου. Από το ΔΣ της ΕΟΠΕ το παρόν έδωσε ο κος Τσουκαλάς. Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Νικολάου. Από το σύλλογο ΚΕΦΙ, ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κα Γραμματόγλου.

PHT_7464

PHT_7625

 

 

 

 

 

Από τον δήμο Περιστερίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο καρδιολόγος, κος Μπεκιάρης ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Περιστερίου, κος Ανδρέας Παχατουρίδης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά σεμινάρια  διατροφής, pilates, yoga και ειδικό σεμινάριο άσκησης για ασθενείς. Σύμφωνα με υπολογισμούς μας την εκδήλωση και τα σεμινάρια συνολικά παρακολούθησαν 130 άτομα. Διανεμήθηκε το έντυπο της ΕΟΠΕ για την πρωτογενή πρόληψη, την επιστημονική επιμέλεια του οποίου είχε η κα Ντρουφάκου.

Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον τόσο από τους ιατρούς όσο και από το κοινό για παρόμοιες μελλοντικές δράσεις.

 

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη, το οποίο συντάχθηκε από την κα Ντρουφάκου, (7.500 φυλλάδια) από τα ταμεία 5 καταστημάτων της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

 

1
2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Το ενημερωτικό έντυπο, μεταφρασμένο και στα αγγλικά διανεμήθηκε σε 3 lounge της Aegean  στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της  Λάρνακας. (σύνολο 450 φυλλάδια)

 

  • Προβλήθηκε το βίντεο της ΕΟΠΕ, «Ο καρκίνος δεν είναι πια ανίκητος» με υπότιτλους, τα hashtag και κοινωνικό μήνυμα στις οθόνες του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

σποτ 1

 

  • Η ΕΟΠΕ συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης της UICC (Union for International Cancer Control), με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας τα hashtags #WeCanICan #WorldCancerDay #hesmo #HealthyLifestyle #ΥγιεινήΖωή .

 

  • Όλες οι παραπάνω δράσεις προστέθηκαν στον Παγκόσμιο Χάρτη της UICC για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

 uicc 1 uicc 2

 

 

 

 

 

 

  • Δόθηκαν συνεντεύξεις από τον κο Μπουκοβίνα στο ραδιόφωνο του Alpha, τον κο Νικολάου στο Contra Channel, την κα Ντρουφάκου στο ραδιόφωνο του Ant1, τον κο Τσουκαλά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την κα Λινάρδου στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML