Log In
08/11/2017

Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas) – Ημερίδα με Θέμα: «Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος»

Μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στην αξία της διατροφής σαν μέσο πρόληψης του καρκίνου αλλά  και στο ρόλο της παχυσαρκίας στην εμφάνιση καρκίνου, διοργανώθηκε από τις ‘Γυναίκες στην Ογκολογία΄ στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου.

w4o kykladikh 490x350

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν δύο μοναδικές γυναίκες, η κ. Ελένη Πετρίδου, Καθ. Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μίλησε με θέμα «Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος» και η κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Ομ. Καθ. Ιστορίας Τέχνης, της οποίας η ομιλία είχε θέμα «Γυναίκες Δημιουργοί και Κοινωνικές Προκαταλήψεις». Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η  κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, καθώς και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της υγείας, της πολιτικής, των τεχνών και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών κατά του καρκίνου. Την Ε.Ο.Π.Ε εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εταιρείας, κος Ι. Μπουκοβίνας, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθ. Οδυσσέας Ζώρας,  η βουλευτής της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η τέως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Άντζελα Γκερέκου,  ο δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ κ. Ιάσων Φωτήλας, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Θοδωρής Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος της Pfizer Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος της AstraZeneca Ελλάδας κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, κ.ά.

DSC_0059

DSC_0806

 

 

 

 

 

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου. Η βραδιά συνεχίστηκε μουσικά, με ένα κονσέρτο από τον βιρτουόζο της κλασικής κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και ολοκληρώθηκε με ένα γευστικότατο «αντικαρκινικό» δείπνο. Το μενού έγινε με την επιστημονική επιμέλεια των κλινικών διαιτολόγων κ. Μαρίας Κογκόλη και κ. Άννας Παπαγεωργίου και στηρίχτηκε στις βασικές αρχές του διατροφικού μοντέλου της Μεσογειακής Διατροφής.

Από την Έλενα Λινάρδου

Παθολόγο Ογκολόγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Newsletter

footer

Όροι Χρήσης

Κλινικές μελέτες ΕΟΠΕ

copyrights HTML